Kategori Nocturum

Klicka här för att anmäla dig till seminariet ”Alkoholen i exponeringssamhället” 13:e september i Stockholm

Under våren 2013 jobbar vi med alkoholen i exponeringssahället. Vi tittar på hur olika former av exponering av oss själva påverkar vårt förhållningssätt till alkohol.

Sociala medier har blivit en viktig del i våra liv. Vi har Facebook, Twitter och blogg för att visa upp oss och kommunicera med omvärlden. Vilken roll får den folkkära drycken alkohol när vi kommunicerar på sociala medier? Kan sociala medierna påverka vårt sätt att förhålla oss till alkohol? Kan alkoholen förändra vårt agerande på sociala medier? Finns det några skillnader hur vi förhåller oss till alkohol i det exponerade samhället, jämfört med det icke exponerade samhället (den så kallade köttrymden). Kan den ökade upptäcktsrisken för pinsamheter göra oss mer försiktiga på fyllan? Eller kan den ökade alkoholexponeringen öka på vår vilja att dricka alkohol när vi ser att andra gör det? Detta är några frågeställningar som vi behandlar i spåret Alkoholen i exponeringssamhället.

Under april genomförde vi två seminarium där vi förutsättningslöst diskuterar frågan. Ett tillfälle ägde rum måndag 15 april klockan 18:30 – 20:30 och ett tillfälle onsdag 17 april klockan 13:00 – 15:00.

Klicka här för en enkel sammanställning över vad som diskuterades på seminarierna i mars 2013

Klicka här för att läsa alla Nocturums blogginlägg om alkoholen i exponeringssamhället

13:e september genomför vi ett seminarium om alkoholens förhållande till sociala medier.

  • Magnus Jägerskog, IQ visar hur alkoholen tagit mer plats i våra flöden.
  • Brit Stakston, JMW och Erik Wagner, IOGT-NTO diskuterar hur grupptryck och majoritetsmissförstånd på nätet kan få oss att dricka mera?
  • Anders Hallén, Deportivo, om varför fyllefilter för Facebook och mobil
  • Nicklas Vagge berättar om hur han använde Twitter som ett livsviktigt stöd när han hade bestämt sig för att sluta dricka alkohol.

Klicka här för att anmäla dig till seminariet ”Alkoholen i exponeringssamhället” 13:e september i Stockholm

Senaste inläggen

Lämna en kommentar