Kategori Nocturum NY

Förra veckan pratade jag med grundaren av www.bakisguiden.se. En sida som ger tips på hur man kan minska sin bakfylla. Sidan skapades för cirka tio år sedan. Grundaren ville själv kunna festa och ha kul utan att bli trött dagen efter. Idag uppdateras sidan sällan och grundaren står inte längre bakom allt innehåll på sidan och vill vara anonym. mycket av informationen på sidan är inte baserad på forskning utan anekdoter. Förutom att inte dricka alls, finns idag inget sätt att helt bli av med bakfylla men olika metoder för att lindra obehagen. Idag berusningsdricker han inte lika ofta som för tio år sedan, det är inte möjligt då han jobbar. Dom gånger han berusningsdricker använder han några av tipsen från sin egen hemsida. Han förstår fortfarande varför människor vill kunna berusningsdricka utan att behöva bli bakfull dagen efter.

Uppenbarligen är det många som vill kunna dricka mycket alkohol utan att behöva ta konsekvensen i form av bakfylla. Trots att sidan inte längre uppdateras så hade den exempelvis 10 000 besökare i november 2013. Flest besökare är det på söndagar och förstås dagen efter storhelger. 1:a januari hade sidan 1730 besökare. Han tror att det främst är ungdomar som besöker hemsidan, ofta dagen efter, när det på sätt och vis är för sent.

Han anser att det ändå är bra att bakfylla finns. Om det gick att ta bort bakfyllan så skulle troligtvis många människor dricka betydligt mera alkohol. Vid sidan om olika brustabletter, motion och att äta kolhydrater så skriver han även på hemsidan att minskad alkoholkonsumtion är det bästa sättet att förebygga bakfylla.

Bakfyllemedicin skulle troligtvis vara en idealisk produkt för läkemedelsföretagen, tro han. Det skulle verkligen svara upp mot en efterfrågan som finns. De produkter som finns idag, exempelvis brustabletten ”Bakis” (som dock inte är ett läkemedel) tycks vara populära. Samtidigt som reklam för den typen av produkter kan göra att människor blir mindre försiktiga med sina alkoholvanor. Grundaren själv säger att han nog skulle dricka mera alkohol om det fanns bättre metoder för att slippa bli bakfull.

 

Senaste inläggen

Lämna en kommentar