Kategori Nocturum NY

Druckit alkohol har människor gjort sedan urminnes tider i olika former. Från jästa fruktdrycker till destillering har en produktutveckling skett, men fortfarande har alkoholen intagits i flytande form. Nu finns det en aktör som försöker utmana detta.

Alkoholic Architecture är ett koncept utvecklat av företaget Bompas & Parr. I vanliga fall ägnar de sig åt att skapa helt nya upplevelser av och kring mat, inte minst genom att presentera den i gelé-form på olika sätt. Men nu har de alltså gått vidare till att utmana föreställningen om alkohol.

Konceptet går helt enkelt ut på att vistas i en miljö där alkoholen intas i ångform. Ett rum med sån luftfuktighet att du andas in alkoholen i varje andetag, samtidigt som den sägs tas upp även genom slemhinnorna i ögonen. Gästerna går helt enkelt in i ett alkoholmoln. Detta sägs vara ett komplement till den gotiska miljön i lokalen och skapa en helhetsupplevelse. För att förstärka alkoholintaget serveras även drinkar att ta med in i lokalen.

Är detta nästa stora grej för alkoholindustrin?

Senaste inläggen

Lämna en kommentar