Kategori Nocturum

Bluetooth har under många år varit en populär trådlös teknik. Den används för olika typer av trådlös överföringar mellan apparater. Det kan vara allt från ett par mobilhörlurar utan trasslande sladd, till filöverföring och fjärrstyrning mellan dator och surfplatta. Det finns också olika typer av mätare som använder Bluetooth, eller andra trådlösa tekniker för den delen. En våg som automatiskt för över din vikt till datorn eller en pulsmätare som för över mätresultaten till mobiltelefonen när du är ute och springer. Steget är sedan inte långt för att publicera dessa resultat på Internet.

Finns det en vilja hos alkoholkonsumenter att exponera sina uppmätta promillevärden för sin omvärld? Med undantag för rattfylleri så diskuteras sällan individers promillevärden i köttrymden. Däremot finns det många som gärna berättar om sina alkoholvanor på andra sätt. Kommentar som ”Jag var så jäkla full” eller ”Nu har jag inte druckit på flera veckor” hör vi ibland. Någon slags vilja att berätta om hur mycket eller lite alkohol vi har i kroppen tycks finnas, åtminstone hos vissa.

Funderingen är då: Kan Bluetooth-alkomätare bli årets julklapp 2013? Förstås kommer det inte bli årets julklapp men kanske finns det en viss målgrupp för en sådan produkt. Den kan användas för att man själv ska lära känna sitt dryckesmönster och kroppens reaktioner på ens drickande. Men det kan också användas för att med hjälp av en app publicerat resultatet på sociala medier.

Hur tror du att marknaden ser ut för en sådan produkt? Kanske finns produkten redan? Jag har dock inte hittat den.

Kom och diskutera med oss på något av våra två seminarium om alkoholen i exponeringssamhället 15/4 på kvällen eller 17/4 på eftermiddagen. Välj det tillfälle som passar dig bäst.

Klicka här för att anmäla dig eller läsa mer om seminarierna

/Oskar Jalkevik

Senaste inläggen

Lämna en kommentar