Kategori Nocturum NY

Det finns mycket råd för den som vill leva ett hälsosamt liv med en välmående kropp utan sjukdomar. När man läser alla dessa rekommendationer kan man nästan få känslan av att undvika allt utom luft och vatten är det bästa sättet att slippa dö i förtid av olika sjukdomar. Att enbart leva på luft och vatten ger förstås inget hälsosamt liv. Men som konsument kan man lätt känna sig vilsen i djungeln av olika råd för olika typer av varor.

En produkt som bidrar till många typer av ohälsa är alkohol. En av många sorters ohälsa där alkohol kan vara bidragande är cancer.

Klicka här för att läsa Cancerfondens information om koppling mellan alkohol och cancer.

På Cancerfonden finns alkohol med som en av åtta kategorier med information till den som vill förebygga cancer. Informationen är väldigt tydlig. Alla vet redan att alkoholism ger stora sociala skador på exempelvis familjer, men hur många vet att alkohol i vissa sammanhang anses vara lika farligt som rökning, vad gäller cancer? Det handlar om allt från hur kroppen bryter ner och reagerar på restprodukter från alkoholen, till att alkohol kan bidra till övervikt, som i sin tur ökar risken för cancer.

Enligt artikeln så ökar risken för cancer om man dricker mycket alkohol eller ofta dricker alkohol. Se faktarutan nere till höger i artikeln.

Innebär detta att måttlighetskonsumenten inte utsätts för en högre cancerrisk på grund av sin alkoholkonsumtion?

Senaste inläggen

Lämna en kommentar