Kategori Nocturum

Vi är mer än halvvägs in i sommaren och solen bjuder på värme. Det har varit fint väder i flera veckor och med det vill vi sitta ute på serveringar eller på stranden och dricka gott. Min fråga är, finns det bra alkoholfria alternativ?

I sommar har jag hunnit fira midsommar uppe vid Höga kusten, varit med på Almedalsveckan nere på Gotland och paddlat kajak ute på Stockholms skärgård och njutit av både fin miljö och ätit gott på skärgårdsrestauranger. Hur har det gått att finna dem alkoholfria alternativen.

Svaret är att det faktiskt har gått riktigt bra. På Almedalen så utökades de alkoholfria mingeltillfällena till minst 10 st (jämför med förra året då det endast var 4 st i IOGT-NTO:s regi). Mitt midsommarfirande blev helt nyktert för alla, grupptrycket blev så stort från oss 4 som avstod från alkohol att de andra helt enkelt fick en anledning att inte dricka. Idag har många restauranger faktiskt bra alkoholfria alternativ i både vin och öl.

Min slutsats är att det har funkat riktigt bra att släcka törsten denna sommar i alla olika situationer: på stranden, på restaurangbesöket och även hemma hos folk över en mysig kväll med grillning.

Ha en fortsatt trevlig sommar med vetskapen att det finns alternativ.

/Zahra – Nocturum

Senaste inläggen

Lämna en kommentar