Kategori Nocturum NY

Det händer mycket på Nocturum under april. Vecka 16 genomför vi inte mindre än tre seminarier på Bryggarsalen nära Odenplan i Stockholm. Det blir en spännande vecka för dig som är intresserad av alkoholfrågan. Alla seminarium är kostnadsfria.

Alkoholen i exponeringssamhället

Två seminarier handlar om vårt nya spår ”alkoholen i exponeringssamhället” där vi diskuterar hur våra alkoholbeteenden påverkas av det faktum att vi möts av övervakningskameror, mobilkameror och Facebookande kompisar vart vi än vänder oss. Våra alkoholvanor och vårt agerande på fyllan dokumenteras. Får det oss att dricka på ett annat sätt, eller agerar vi annorlunda på fyllan när vi exponeras?
Tillfälle 1: Måndag 15:e april klockan 18:30 – 20:30
Tillfälle 2: Onsdag 17:e april klockan 13:00 – 15:00
Du väljer själv vid vilket tillfälle du vill delta.

Klicka här för att läsa mer om och anmäla dig till seminarierna om alkoholen i exponeringssamhället 15:e april eller 17:e april

Barnbarn till missbrukare

Ett seminarium fångar upp frågan om barnbarn till missbrukare. Hur påverkas barnbarn till missbrukare när mellangenerationen inte har ett eget missbruk? Kanske har inte ens barnbarnet ens träffat far- / morföräldern berusad, men det sociala problemet finns ändå i släkten. Hur påverkas barn av att deras föräldrar själva är barn till missbrukare, kanske utan att själva ha bearbetat sina upplevelse under uppväxten? Vågar föräldrar till små barn låta far- / morföräldrarna träffa barnbarnet och kan dem vara barnvakt om de ibland super till i närheten av sina barnbarn?

Torsdag 18:e april klockan 13:00-15:00

Klicka här för att läsa mer om och anmäla dig till seminariet barnbarn till missbrukare 18:e april

Senaste inläggen

Lämna en kommentar