Kategori Nocturum
Tidningen ByggIndustrin tar upp den viktiga frågan om vad arbetsgivare har för ansvar för att alkoholproblem förebyggs och åtgärdas.
Ett gott exempel i artikeln är NVS Installation med 2400 anställda som har lagt mycket tid på att ta fram en ny alkohol- och drogpolicy. NVS Installation exemplifierar alkoholens negativa effekter för företaget så här: ”En anställd som åker dit för rattfylla med firmabilen, oro över säkerheten när någon med missbruksproblem finns med i arbetslaget, eller ett dåligt utfört jobb.”
Jag tycker deras exempel på ett bra sätt visar att alkoholmissbruk i företag inte bara handlar om lidande människor utan även om förlorad goodwill och kvalitetsrisker.

I samma artikel beskriver en filialchef alkoholens roll i Byggbranschen så här: ”Taklagsfester och en grabbig attityd kring spriten lever fortfarande kvar. Få kvinnor och liten mångfald har bidragit till att den har bevarats. Han minns en ny, ung chef som sade ifrån när några satt i ett projekt och drack starköl en fredagseftermiddag. Han blev utfryst och killarna pratade knappt med honom under en period. Det har funnits mycket jargong om att man ska klara en bra fylla och ändå jobba som en karl dagen efter.”

Detta exempel från byggbranschen tror jag känns igen även i familjer och i helt andra branscher. Attityder som verkligen gör mer skada än nytta. Att häckla eller frysa ut den som inte dricker alkohol är lika intolerant som att vara rasist. Hur ska man göra för att något som i grunden är positivt – tillhörighet och identitet – inte ska bli ett verktyg för intolerans? Är det bättre självkänsla som är svaret? Eller vad?

Senaste inläggen

Lämna en kommentar