Kategori Nocturum

Här om dagen ramlade jag över det här blogginlägget: ”Sprit och bloggar” http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna/2013/06/10/sprit-och-bloggar

Det handlar om hur alkohol skildras i bloggar. Det tas upp några exempel på bloggar (med olika målgrupper) där alkohol skildras på olika sätt. Både hur alkohol glamoriseras och hur det bloggar kan lyfta fram alkoholens baksidor. I kommentarsfältet berättar flera personer om hur de själva förhåller sig till alkohol på sina egna bloggar. I blogginlägget konstateras att de flesta som dricker mycket alkohol slutar med det när de bildar familj men att vissa tyvärr blir beroende och fortsätta dricka mycket även när de bildat familj. Frågan som blogginlägget ställer är ifall detta med att en del får problem påverkas av huruvida de har läst om alkohol på bloggar eller inte?

Vi ska inte tro att bloggar är det enda som påverkar människor, oavsett ifall det är 12-åringar eller 22-åringar som läser. Vänner, gammelmedia, föräldrar, lagstiftning och produktutveckling är faktorer som påverkar vår alkoholkonsumtion. Men våra förebilders agerande spelar förstås också en roll. Att, medvetet eller omedvetet, följa förebilders agerande är naturligt. När våra förebilder själva skriver och berättar om sina alkoholvanor så är det rimligt att vi påverkas av dessa i någon utsträckning.

Vad tycker du? Var gärna med och diskutera och lyssna på intressanta talare vid Nocturums seminarium Alkoholen i Exponeringssamhället 13:e september.

Senaste inläggen

Lämna en kommentar