Kategori Nocturum

Liksom i annan historieskrivning så tenderar män att dominera historieskrivningen när det gäller alkoholfrågan. En man har fått ge namn för den alkoholpolitiska era som inleddes under 1910-talet med motboken som metod för att minska alkoholkonsumtionen. Vi känner till många män genom historien som har supit alldeles för mycket. De kända personerna genom nykterhetsrörelsens historia är män.

I spåret kvinnor om alkoholfrågan i historien ska Nocturum tillsammans med bland annat Kvinnoorganisationernas samarbetsråd i alkohol och narkotikafrågor (KSAN) och föreningen DEA belysa hur kvinnor genom historien har förhållit sig till alkoholfrågan. Hur har kvinnor jobbat för att motverka alkoholen, vilka kvinnor har själva haft problem med sin alkoholkonsumtion och hur har feministiska tänkare sett på alkoholfrågan genom historien?

Arbetet är än så länge i sin linda. Vi vet inte riktigt vilka organisationer och personer som kommer ingå i arbetet och hur det kommer att presenteras. Men vi som jobbar med spåret nu är väldigt spända på vad det kommer att leda till!

Håll utkik för mer information längre fram!

Senaste inläggen

Lämna en kommentar