Kategori Nocturum NY

När jag berättar för vänner och bekanta att jag jobbar med att lära mig mer om muslimers syn på alkohol så säger många fördomsfullt att dom minsann känner till att det finns muslimer som dricker alkohol. Det stämmer förstås att det finns. Det är dock viktigt att göra skillnad på muslimer och människor från muslimska länder. Bara för att man har ursprung från mellanöstern så behöver inte det betyda att man är muslim.

I de samtal jag har haft med muslimska företrädare så menar dom att andelen nykterister bland praktiserande muslimer är mycket hög. Men förstås finns det dem som dricker. Och när det finns människor som dricker alkohol, så finns det också dem som dricker för mycket alkohol. För en tid sedan hittade jag det här inlägget på ett forum. Det handlar om en pojke i en muslimsk familj vars pappa dricker för mycket alkohol. http://svenskmuslim.se/_forum3/viewtopic.php?f=10&t=3717

Jag har även fått veta att skiljsmässor har ägt rum inom muslimska familjer på grund av att mannen i familjen har druckit för mycket alkohol. Tyvärr har jag, trots många försöker, inte lyckas komma i kontakt med någon muslim  som har drabbats av missbruk i familjen. Jag har heller inte fått tag på någon muslim (inte person från muslimskt land) som har en liberal syn på alkohol. Det vore väldigt intressant att föra samtal med någon sådan person.

Senaste inläggen

Lämna en kommentar