Kategori Nocturum NY

Var? IOGT-NTO:s lokaler vid Klara Södra Kyrkogata 20.

När? 19:00-21:00 den 21 februari 2019.

Hur? Ingen föranmälan krävs, men man får gärna kryssa i att man närvarar på seminariets Facebook-event.

Den svenska alkoholkulturen är fylld av ambivalens och motsägelser. Å ena sidan präglas den av ett vurmande för den alkoholhaltiga drycken, en romantisk bild av ruset som möjliggörare för fest och flört. Å andra sidan är de flesta medvetna om alkoholens baksida och kan i många fall ställa sig skeptiska till fylla.

I Tankesmedjan Nocturums senaste rapport visar det sig att de flesta svenskar är på många sätt kritiska till den rådande alkoholkulturen och alkoholens funktion i det sociala samspelet. Ändå finns det fortfarande en utpräglad alkoholnorm i samhället som de flesta följer. Varför ser alkoholkulturen ut som den gör, och till vilken grad är egentligen alkoholkonsumtion ett aktivt och frivilligt val?

Tankesmedjan Nocturum bjuder in till detta seminarium där vi med hjälp av lika delar opinionsdata och resonemang djupdyker i frågor om alkoholkultur, alkoholnorm och hur människor i allmänhet upplever dessa. Vi avslutar med att fundera kring hur vi kan utforma en alkoholpolitik som bättre tar hänsyn till människors syn på den rådande alkoholkulturen.

Till seminariet serveras fika och efter seminariet delas Tankesmedjan Nocturums senaste rapport ”Den Förtryckande Alkoholnormen” ut. Ingen föranmälan krävs, men man får gärna kryssa i att man närvarar på seminariets Facebook-event.

Senaste inläggen

Lämna en kommentar