Kategori Nocturum NY

rocky höjdRocky och hans kompis är på semester i en stuga på landet. Efter ett toalettbesök på natten vaknar dem båda och kan inte somna om. Istället bestämmer de sig för att återuppta kvällens fyllefest med mer alkohol. De diskuterar problemen med intensivkonsumtion exempelvis att dagar går förlorade. Plötsligt kommer de på idén om ett ”tillnyktringspiller”. Varför har ingen uppfunnit ett sådant? Då skulle de kunna vara uppe och supa på nätterna och leva som vanligt dagen efter. Det vore önskvärt med ett piller som kunde bryta ner alkoholen på en sekund!

Av dem jag har pratat med om medicin mot alkoholmissbruk är det ingen som har pratat om ett piller som ska kunna bryta ner alkoholen i kroppen på en sekund. Istället handlar det om att hantera signalsystem och minska suget efter alkohol. Men Rocky och hans kompis är ändå inne på ett intressant spår, om än orealistiskt idag. På hemsidan bakisguiden står att det INTE går att öka takten för alkoholens nedbrytning. Kanske kan några studenter på KTH ändra på den saken?

En starkare fylla med mindre konsekvenser låter ju fantastiskt inte minst i Rockys öron. Skapar av bakisguiden gick i samma tankar och hen får många reaktioner från sidans besökare som tänker precis samma sak. Kanske är det inte önskvärt att kunna bryta ner alkoholen på en sekund med hjälp av ett piller? Då försvinner ett viktigt incitament för individen att vara försiktig med sina alkoholvanor. Att blixtsnabbt förbränna alkoholen när fyllefesten är klar innebär ju att dagen-efter-konsekvenserna försvinner men många typer av alkoholskador uppstår ändå. Denna typ av piller bör därför tas med stor försiktighet.

Att göra som i serien och åka och hämta en kompis vid stationen efter att ha supit hela natten är ingen bra idé. Kanske hade det varit en bättre idé om tillnyktringspillret hade funnits tillgängligt och fungerat?

Senaste inläggen

Lämna en kommentar