Kategori Nocturum NY

Nu är Nocturums senaste skrift släppt! Vi ger ut den tillsammans med KSAN. Tre skribenter porträtterar fyra feministiska förebilder. Anna Carlstedt skriver om Drottning Kristina och Emilie Rathou, Anna Sjöström porträtterar Marty Mann och Frida Ohlsson Sandahl berättar om Astrid Lindgren. Alla texter rör personernas förhållande till alkohol, på ett eller annat sätt.

Spriten x2

Nocturums två senaste skrifter.

Anna Carlstedts text bär titeln Normkritiska queerhjältar före sin tid, och visar hur både drottning Kristina och Emilie Rathou både utmanade könsrollerna och alkoholnormen i samhället de levde i. Anna Sjöströms text om doldisen Marty Mann handlar om en kvinna som var med och byggde upp de värderingar och definitioner som Anonyma Alkoholister använder sig av än idag, vilket hon ytterst sällan blir uppmärksammad för. När Frida Ohlsson Sandahl skriver om Astrid Lindgren handlar det både om privatpersonen Astrid och om hur alkoholen kommer till uttryck i hennes böcker.

Läs hela skriften här: Spriten ständigt närvarande

Om du vill beställa ett tryckt exemplar går det utmärkt. Skicka ett mejl till info(a)nocturum.se så skickar vi utan kostnad.

Senaste inläggen

Lämna en kommentar