Kategori Nocturum

Nocturum påbörjar nu arbetet med ett nytt spår. Vi grottar ner oss i frågan kring hur olika former av exponering påverkar vårt agerande på fyllan. I ett samhälle där vi exponeras och exponerar oss mer än tidigare uppstår nya frågeställningar. Vi har fler övervakningskameror som håller ögonen på oss, men många väljer också att exponera sig på frivillig basis genom exempelvis sociala medier. När var och varannan bär med sig en mobilkamera i fickan så förevigas via i alla möjliga sammanhang. Något som vi enklare kan förhålla oss till när vi är vid sunda vätskor.

Kan dessa förändringar göra att vi uppträder annorlunda även på fyllan? Trots berusningen har vi i någon utsträckning en känsla för när vi gör dumma/pinsamma saker. Kan det faktum att vi i olika former blir förevigade i text och bild kanske gör att vi undviker vissa typer av handlingar under alkoholpåverkan?

Det kommer bli flera samtal i ämnet. Har du tankar som du vill diskutera, hör gärna av dig till mig på e-postadressen nedan. Bidra med dina tankar i ämnet!

/Oskar Jalkevik
oskar.jalkevik@nocturum.se

Senaste inläggen

Lämna en kommentar