Kategori Nocturum NY

De allra flesta muslimer dricker inte alkohol. Det framgår tydligt av koranen att muslimer inte ska dricka alkohol. Men det finns undantag, det finns dem som dricker alkohol.

Det finns även muslimer som har problem med sin alkoholkonsumtion. Mohammed Kharraki som är förbundsordförande för Sveriges Unga Muslimer berättade tidigare för mig om situationen runt Systembolaget i Tensta, där många muslimer bor. Försäljningen av alkohol är förhållandevis låg, men förstås finns det ett litet gäng som alltid befinner sig vid Systembolaget. Så ser det ut runt många Systembolag i Sverige. Frågan är hur det hade sett ut ifall Sveriges Muslimer drack alkohol i samma utsträckning som icke-Muslimer?

Här kommer ett förenklat räkneexempel. Häng inte upp dig på ifall siffrorna stämmer, utan se till principen.

Det finns ungefär 100 000 muslimer i Sverige. Källa: http://www.islamiska.org/s/sverige.htm

Ungefär 90 % av muslimerna i Sverige dricker inte alkohol. Källa: Muntlig.

Ungefär 10 % av dem som dricker alkohol har en problematisk alkoholkonsumtion. Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Alkoholism

Av 100 000 dricker alltså 90 000 ingen alkohol. Ifall dessa 90 000 skulle börja dricka alkohol så skulle statistiskt sett ungefär 9 000 av dem ha en problematisk alkoholkonsumtion.

Är det ytterliggare 9 000 personer som gör dumma saker på fyllan inför sina barn, som uttalar sig förnedrande mot människor i sin omgivning och råkar ha sönder saker som vi behöver? Vi får hoppas att Allah inte ändrar sig i alkoholfrågan.

Senaste inläggen

Lämna en kommentar